Image default
Πολιτισμός

5.000 ευρώ κοστίζει ένα στρέμμα με θέα τον Τύμβο της Αμφίπολης

amf-stremaΜεσίτες και αϊτονύχηδες έχουν βάλει στόχο την περιοχή της Αμφίπολης προσπαθώντας με κάποιο τρόπο να αγοράσουν χωράφια και οικόπεδα με θέα τον αρχαίο τάφο.

Όπως αναφέρει το seleo.gr που επικαλείται την εφημερίδα “Μακεδονία”, αρκετοί είναι αυτοί που προσπαθούν να κερδίσουν μία θέση “πρώτο τραπέζι” στην αγροτική περιοχή των ερευνών.

“Είναι αλήθεια ότι ήρθαν μεσίτες και ρωτούν για χωράφια και οικόπεδα” είπε στην εφημερίδα ο πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Μεσολακκιάς Αθανάσιος Ζουρνατζής.

“Υπάρχει ενδιαφέρον για οικόπεδα και χωράφια. Όμως κανείς σοβαρός επενδυτής δεν θα κάνει κίνηση χωρίς τα τελικά δεδομένα των ανασκαφών, αν δεν ξέρει τι θα απαλλοτριωθεί στην περιοχή”, είπε από την πλευρά του ο δήμαρχος Αμφίπολης Κ. Μελίτος.

Πάντως μέχρι στιγμής όσοι είναι ιδιοκτήτες αγροτικής γης που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον τύμβο του Καστά ούτε που το σκέφτονται καθώς πιστεύουν ότι τα κτήματά τους θα απαλλοτριωθούν.

Άλλοι θεωρούν ότι οι τιμές των 250 έως και 500 ευρώ το στρέμμα που ίσχυαν μέχρι σήμερα είναι πολύ χαμηλές πλέον και δεν διστάζουν να μιλήσουν για πωλήσεις που μπορούν να φτάσουν έως και τα 5.000 ευρώ το στρέμμα.

Κάποιοι μάλιστα στο χωριό ανέφεραν ότι ένας αμυγδαλεώνας-φιλέτο με φόντο το λόφο Καστά ήδη πωλείται προς 5.000 ευρώ το στρέμμα, όταν η αντικειμενική αξία του και οι μέχρι τώρα πωλήσεις δεν θα ξεπερνούσαν τα 300 ευρώ.

Πηγή

Related posts

Γεώργιος Κομνηνός Σε ποια δημοκρατία μπαίνουν με αλυσοπρίονα στα σπίτια του κόσμου

Kostas Ermes

Λούβρο : Μια διαφορετική έκθεση φιλοξενεί το μουσείο με σκοπό να επιστραφούν οι κλεμένοι πίνακες στους ιδιοκτήτες τους

victoria.exnet

Παναγιώτης Φάκλαρης:”Ο επόμενος θάλαμος ίσως κρύβει κάτι πιο σημαντικό από τις Καρυάτιδες”

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy