Image default
Κόσμος

Δείτε ολόκληρο το δίκτυο των “μαύρων” επιχειρήσεων της CIA στην Ελλάδα

cia-kataskoposΤην επιχειρησιακή ομάδα της CIA που είχε οργανώσει διάφορες “μαύρες επιχειρήσεις” (“Black Ops”) στην Ελλάδα τουλάχιστον μέχρι το 2012, μεταξύ των οποίων τις υποκλοπές μέσω του δικτύου της Vodafone,

τον σχεδιασμό της απόπειρας δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή και ίσως ενέχεται στον θάνατο του υπαλλήλου της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη, ο οποίος βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του, εντόπισε ομάδα δικαστικών και εισαγγελέων υπό τον εισαγγελέα Β.Φούκα.

Οι παρακολουθήσεις φυσικά συνεχίζονται μέχρι και σήμερα (διακριβωμένο ότι γινόντουσαν μέχρι και το 2012 παρακολουθήσεις).

Στο δίκτυο εμπλέκονται διάφορα “αστέρια” της δημοσιογραφίας, σύμβουλοι υπουργών και πολιτικών κλπ.

Το «Βήμα» αναφέρει, ότι το καλοκαίρι του 2013 ένας άλλος εμπλεκόμενος στην υπόθεση είχε τηλεφωνικές επαφές με σύμβουλο γνωστού πολιτικού παράγοντα με στόχο να μάθει στοιχεία για τα ταξίδια του προϊσταμένου του και να τα μεταβιβάσει στο εξωτερικό.

Οι δικαστές θεωρούν ότι ήδη το δίκτυο έχει αποκαλυφθεί:

“Για εμάς είναι στοίχημα να απαλλάξουμε την χώρα από τα παράσιτα που έχουμε εντοπίσει. Εκτός από τους εμπλεκόμενους, που κινούνται στις παρυφές της πολιτικής, δεν λείπουν οι λομπίστες, αλλά και σκοτεινά πρόσωπα, δήθεν δημοσιογράφοι και δημοσιολογούντες, που σπεύδουν με το αζημίωτο να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε σκοτεινά κέντρα σε βάρος των συμφερόντων της χώρας μας” αναφέρει ένας από αυτούς.

Ο ανακριτής θεωρεί πως λειτουργούσε στην χώρα μας το ίδιο σύστημα παρακολούθησης με αυτό που καταγγέλλουν Βερολίνο αλλά και ο Σνόουντεν. Οι Αρχές περιμένουν πολλά από έναν ελληνοαμερικανό ο οποίος φέρει το κωδικό όνομα William B.

Είναι ο άνθρωπος που όπως φαίνεται  αγόρασε καρτοκινητό από τον Πειραιά, Ακτή Μιαούλη, δίνοντας το όνομα Πέτρου. Μέσω αυτού του καρτοκινητού ενεργοποιούνταν σύστημα παρακολούθησης το οποίο παρακολουθούσε κρίσιμους στόχους: Τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, κορυφαία στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του υπουργείου Δημόσιας Τάξης κλπ

“Υπάρχουν ενδείξεις ότι παρακολουθήσεις γίνονταν και μετά το καλοκαίρι του 2012 σε υψηλά πρόσωπα”, αναφέρει δικαστής.

Το σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός πως πραγματοποιήθηκε έρευνα παρουσία εισαγγελέα σε σπίτι στα νότια προάστια, όπου βρέθηκαν μηχανήματα τα οποία αποδεικνύουν πως εκεί γινόταν λήψη και αποστολή πληροφοριών στο εξωτερικό.

Μέχρι τώρα υπήρχε μια γενικευμένη πεποίθηση πως στην Ελλάδα λειτουργεί μηχανισμός της CIA ο οποίος παίζει κατασκοπευτικά παιχνίδια, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο να αποδειχθεί.

Με βάση τα αποτελέσματα των ερευνών, ωστόσο, υπάρχουν στοιχεία τα οποία καταγράφουν τη έντονη δράση και άλλων μυστικών υπηρεσιών σε βάρος της χώρας, αλλά και στελέχη ξένων υπηρεσιών πληροφοριών οι οποίες πουλούσαν με το αζημίωτο πληροφορίες σε επιχειρηματίες.

Λάποια πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται στο κύκλωμα βρίσκονταν υπό παρακολούθηση από τις αρχές εδώ και αρκετό καιρό, ενώ υπάρχουν συνομιλίες και καταγεγραμμένες συναντήσεις.

Ειδικότερα, μετά το 2012, φέρεται να στήθηκε ένα λόμπι ώστε να επηρεαστούν οι αγορές υπέρ εταιρειών που εδρεύουν στη Μέση Ανατολή, ενώ, ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση πώλησης ενός «φιλέτου» με παρασκηνιακές διεργασίες για να εκχωρηθεί αυτό σε εταιρεία του εξωτερικού.

Οι συνομιλίες υποκλάπηκαν από πρώην διπλωμάτη, μετά την άρση απορρήτου.

Θύματα παρακολουθήσεων έχουν πέσει και οι σημερινοί ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.  
Στο συμπέρασμα αυτό, φέρεται να οδηγείται η ανάκριση που βρίσκεται σε εξέλιξη για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών μελών της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή αλλά και για το σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας.
 
Και αυτό διότι ο γ’ τακτικός ανακριτής που διενεργεί τη σχετική έρευνα, κ. Δημήτρης Φούκας, φέρεται να έχει στη διάθεσή του, απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες από τις οποίες προκύπτει ξεκάθαρα ότι κάποιοι μετέφεραν ιδιαίτερα ευαίσθητες πληροφορίες για συγκεκριμένες κινήσεις ανώτατων πολιτικών παραγόντων, ακόμη και το 2013.
 
Χαρακτηριστική είναι η συνομιλία που περιλαμβάνεται στη δικογραφία και από την οποία φαίνεται πως πρόσωπο που έχει μπει για τα καλά στο κάδρο της ανάκρισης ενημερώνει με λεπτομέρειες τον συνομιλητή του για όλες τις παραμέτρους του ταξιδιού του κ. Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2013.
 
Το πρόσωπο που ακούγεται στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες και φαίνεται να γνωρίζει άκρως ευαίσθητες πληροφορίες για το ταξίδι του κ. Σαμαρά στις ΗΠΑ και να τις μεταφέρει στον συνομιλητή του είναι ο Α.Κ.
 
Πρόκειται για 69χρονο Ελληνοαμερικανό στο σπίτι του οποίου στην Πλάκα την περασμένη Παρασκευή έλαβε χώρα έφοδος στο πλαίσιο της ανακριτικής έρευνας.
 
Όσο για τον συνομιλητή του, το πρόσωπο δηλαδή το οποίο ο Α.Κ. φέρεται να ενημερώνει με λεπτομέρειες για το πρωθυπουργικό ταξίδι, δεν είναι άλλος από τον Αλεξ Ρόντο, το γνωστό σύμβουλο του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου.
 
Ο Αλεξ Ρόντος μάλιστα έχει κληθεί από τον ανακριτή και έχει καταθέσει ως μάρτυρας στην υπόθεση, ενώ με την ιδιότητα του μάρτυρα περνάει επίσης αυτή την εβδομάδα το κατώφλι του ανακριτή και ο Α. Κ.
 
Η συγκεκριμένη συνομιλία που περιλαμβάνεται στη δικογραφία ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, και το στοιχείο που έδωσε το έναυσμα στις ανακριτικές αρχές να ερευνήσουν την οικία του 69χρονου Ελληνοαμερικανού.
 
Πρόκειται, ωστόσο, για μία μόνο συνομιλία από τις δεκάδες που έχουν καταγραφεί στο πλαίσιο της ανακριτικής έρευνας.
 
“Το συγκεκριμένο πρόσωπο εμφανίζεται να μιλάει με αρκετό κόσμο, πολιτικούς και κρατικούς αξιωματούχους, και να προωθεί ισραηλινά συμφέροντα στην Ελλάδα», ανέφερε πρόσωπο που είναι σε θέση να γνωρίζει από πρώτο χέρι την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών αλλά και του αποκαλούμενου σχεδίου «αποσταθεροποίησης της χώρας” που απασχολεί επί σειρά ετών τις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές της χώρας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σπίτι του Α.Κ. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έγγραφα που ενισχύουν τα έως τώρα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί στην ανάκριση και σύμφωνα με αυτά συγκεκριμένα ισχυρά συμφέροντα διεκδικούσαν με παρασκηνιακές μεθόδους, όπως για παράδειγμα οι υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών και οι παρακολουθήσεις, προνομιακή πρόσβαση στο εγχώριο επιχειρηματικό γίγνεσθαι.
 
Πρόκειται για μεγάλες εταιρείες που, όπως προκύπτει, για να πετύχουν τους στόχους τους δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και απόμαχα στελέχη μυστικών υπηρεσιών που διέθεταν την τεχνογνωσία για τις παρακολουθήσεις.
 
Ήδη, εξάλλου, η ανάκριση έχει ταυτοποιήσει το πρόσωπο που θεωρείται ως ο πρωταγωνιστής στις τηλεφωνικές υποκλοπές συνομιλιών τη διετία 2004-2005 μελών της τότε κυβέρνησης Καραμανλή, αλλά και άλλων κρατικών αξιωματούχων.  
 
Το συγκεκριμένο πρόσωπο αναγνώρισαν μάρτυρες από φωτογραφίες που τους επιδείχθηκαν από τον ανακριτή όπου κλήθηκαν και κατέθεσαν.
 
Από τις καταθέσεις τους κατέστη σαφές για την ανάκριση ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που είχε φυσική παρουσία στην Ελλάδα πριν και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και προμηθεύονταν τα καρτοκινητά-«σκιές» από κατάστημα στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά.
 
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για τις αρμόδιες δικαστικές αρχές θεωρείται πλέον δεδομένο πως το παιχνίδι των παρακολουθήσεων ανώτατων πολιτικών παραγόντων παιζόταν στην Ελλάδα (και) εν έτει 2013 και δεν τελείωσε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
 
Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν αφού συνεχώς έρχονται στο φως νέα στοιχεία, με τις Αρχές που ερευνούν την υπόθεση να έρχονται συχνά πυκνά προ εκπλήξεων.
 
Κάτι τέτοιο συνέβη όταν για παράδειγμα διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν κοινά σημεία στην υπόθεση των υποκλοπών και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ).
 
Πιο συγκεκριμένα, πρόσωπο που φέρεται να έχει διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο σε μεταφορά πληροφοριών βρίσκεται παράλληλα  πίσω από συγκεκριμένη ΜΚΟ και μάλιστα έχει λάβει μεγάλες χρηματοδοτήσεις.
 
Το πρόσωπο αυτό που βρίσκεται στο επίκεντρο της ανακριτικής έρευνας ανήκει στο περιβάλλον κορυφαίου πολιτικού και το ζητούμενο πλέον είναι να εξεταστεί πώς διέθεσε τα εκατομμύρια που έλαβε ως χρηματοδότηση.
 
Τα ευρήματα που συλλέγονται στο πλαίσιο της ανακριτικής έρευνας αξιολογούνται πλέον ως ιδιαίτερα σοβαρά, με τις Αρχές να θεωρούν πλέον ώριμη την υπόθεση ώστε να μπορεί να σταθεί σε ακροατήριο και να οδηγήσει ακόμη και σε καταδίκες συγκεκριμένων προσώπων.
 
Εκτιμούν δε ότι τα στοιχεία είναι πλέον ισχυρά και παραπέμπουν με νόημα στο περιεχόμενο απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για την προώθηση συμφωνιών (και) στον αμυντικό τομέα της χώρας με αντάλλαγμα την αξιοποίηση συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου και όχι μόνο.
 
Επιπλέον, στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και στοιχεία για έξι offshore εταιρείες, με μία εξ αυτών να είναι «μαϊμού».
 
Η συγκεκριμένη εταιρεία συστάθηκε με ψεύτικα ΑΦΜ και σ’ αυτήν ανήκουν κινητά τηλέφωνα με κατόχους Πακιστανούς που όμως δεν υπάρχουν! Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη ετοιμάζονται αιτήματα για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.
 
Ως ιδιαίτερα σημαντική, όμως, αξιολογείται και η κατάθεση που έδωσε στον ανακριτή με την ιδιότητα του μάρτυρα ο Αλεξ Ρόντος, ο οποίος φέρεται να αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο περιστατικό με πρωταγωνιστή πολιτικό πρόσωπο του οποίου η δράση, σύμφωνα με αυτόν, κατέτεινε προς την εξυπηρέτηση ξένων συμφερόντων.
 
Όπως παρατηρούσαν νομικές πηγές, τα στόματα έχουν ανοίξει, αφού για πρώτη φορά αναφέρονται ονόματα και διευθύνσεις.
 
Η δικαστική έρευνα για το απίστευτο αυτό πολιτικοδικαστικό θρίλερ ξεκίνησε το 2006 όταν αποκαλύφθηκε πως επί μία διετία περίπου (2004-2005) παρακολουθούνταν τηλέφωνα μελών της τότε κυβέρνησης της Ν.Δ. και άλλων κορυφαίων κρατικών αξιωματούχων.
 
Ωστόσο, η δικογραφία το 2007 τέθηκε στο αρχείο για να ανασυρθεί από αυτό λίγο αργότερα, ενώ στην πορεία προέκυψε πως η υπόθεση των υποκλοπών συνδεόταν με σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού κ. Καραμανλή. Την έρευνα είχε διενεργήσει ο εισαγγελέας κ. Νίκος Ορνεράκης.
 
Γεννημένος το 1945 στην Ελλάδα, ο Α. Κ. φαίνεται πως είναι ένα πρόσωπο με πολυσχιδή δράση. Καταρχάς έχει στην κατοχή του εκδοτικό οίκο με την επωνυμία «Μέλισσα», ενώ κατά καιρούς εμφανίζεται να συμμετέχει σε εταιρείες που σχετίζονται με την ιδιωτικοποίηση στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου αλλά και με εταιρείες οπλικών συστημάτων, όπως η περίφημη SAIC που είχε κερδίσει τον διαγωνισμό της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων και μέχρι σήμερα το περίφημο TETRA δεν λειτουργεί στο 100%.
 
Στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που αποκαλύπτει η έρευνα του κ. Φούκα ο Α.Κ. εμφανίζεται να μιλάει με ισχυρά πολιτικά πρόσωπα και από τα όσα λέει φαίνεται ότι ενεργεί για την προώθηση ισραηλινών συμφερόντων στην Ελλάδα.
 
Το όνομα του Α.Κ. είχε δει το φως της δημοσιότητας και το καλοκαίρι του 2003 όταν βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη, σε πρώτο βαθμό, για την υπόθεση της 17Ν.
 
Καταθέτοντας ως μάρτυρας στο δικαστήριο ο δημοσιογράφος Γιώργος Καράμπελας, όταν είχε εκδώσει το βιβλίο του «Το ελληνικό αντάρτικο των πόλεων, 1974-1985», είπε πως ο Α.Κ. τον είχε πλησιάσει και του είχε προτείνει αντί 2 εκατ. δολαρίων να αγοράσει τα συγγραφικά δικαιώματα και να εκδώσει το βιβλίο του στις ΗΠΑ.
 
Ωστόσο, όπως κατέθεσε ο δημοσιογράφος (η κατάθεσή του περιλαμβάνεται στα επίσημα πρακτικά της δίκης), ο Α.Κ. του έθεσε κάποιους όρους για να προχωρήσει στην έκδοση του βιβλίου στις ΗΠΑ.
 
Ένας από αυτούς ήταν να προσθέσει στο βιβλίο του ένα ή δύο κεφάλαια που να αφορούν τον Ανδρέα Παπανδρέου και να αναδεικνύουν τη σχέση του με τον Μουαμάρ Καντάφι, τον Σαντάμ Χουσεΐν και τον Γιασέρ Αραφάτ.
 
Επίσης ο Α.Κ. ζήτησε από τον δημοσιογράφο, σύμφωνα με την κατάθεσή του, να μπλέξει τον Ανδρέα Παπανδρέου με τη «17 Νοέμβρη».
 
Ο Α.Κ. γεννήθηκε στην Ελλάδα, αλλά τα περισσότερα χρόνια της ζωής του τα πέρασε στη Νέα Υόρκη όπου μετακόμισε με τους γονείς του σε μικρή ηλικία.
 
Στο πρόσωπό του οι Αρχές θεωρούν ότι βλέπουν τον επικεφαλής ενός δικτύου διακίνησης ευαίσθητων πληροφοριών που είχε στηθεί στην Ελλάδα με στόχο την προώθηση συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων.
 
Πρόβλεψή μας: Δεν θα πειραχθεί “ούτε τρίχα” από το κεφάλι της επιχειρησιακής ομάδας της CIA. Καλή και τίμια η προσπάθεια του Β.Φούκα, αλλά..
 
Αλλωστε, εν εκτάσει, η μισή πολιτική ελίτ στην Ελλάδα “δουλεύει” για την CIA κι ένα άλλο ποσοστό για την MI6 και την Mossad…

Πηγή

Related posts

Συνετρίβη ρωσικό ελικόπτερο με 8 επιβαίνοντες

technical

Ρωσία: Τι συμβαίνει τελικά με την οικονομία της;

Δεν έχουν τέλος οι βομβαρδισμοί στο Ιντλίμπ από τη Ρωσία

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy