Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Υπο πολιορκία Σάμος,Λέρος,Χίος,Μυτιλήνη-Μέσα σε 3 μήνες εισβολή 10.445 λαθρομεταναστών

lathrometanastes  eis 946c8

Ο αριθμός των λαθρομεταναστών που έχει εισέλθει στη χώρα μας με διάφορα μέσα μέσω θαλάσσης, το πρώτο τρίμηνο του 2015 (Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος) ανέρχεται…

lathrometanastes  eis 946c8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο αριθμός των λαθρομεταναστών που έχει εισέλθει στη χώρα μας με διάφορα μέσα μέσω θαλάσσης, το πρώτο τρίμηνο του 2015 (Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος) ανέρχεται σε 10.445 άτομα.

Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα το λιμενικό σώμα -ελληνική ακτοφυλακή. Σημειώνεται ότι το αντίστοιχο πρώτο τρίμηνο του 2014 (Ιανουάριος-Φεβρουάριος-Μάρτιος) ο αριθμός των λαθρομεταναστών που πέρασε τα θαλάσσια σύνορα της χώρας ανερχόταν σε 2.863 άτομα.

Μόνο τον μήνα Μάρτιο του 2015, πέρασαν σε διάφορα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 6.498 λαθρομετανάστες.

Τα νησιά που δέχονται το μεγαλύτερο κύμα εισβολής λαθρομεταναστών είναι η Μυτιλήνη που βρίσκεται πρώτη στον κατάλογο, με περίπου 4.500 λαθρομετανάστες και ακολουθούν η Χίος η Λέρος και η Σάμος.

Στο μεταξύ 38 λαθρομετανάστες που αποβιβάστηκαν από πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, εντοπίστηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην παραθαλάσσια περιοχή Σκανδάρι της Κω. Άλλοι 43 λαθρομετανάστες που επέβαιναν σε ακυβέρνητο ιστιοφόρο σκάφος εντοπίστηκαν από στελέχη του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά – βορειοανατολικά Ρόδου. Οι λαθρομετανάστες οδηγήθηκαν στο λιμάνι του Μανδρακίου όπου φιλοξενούνται.

 

Πηγή

Related posts

“Δεν έχει λαική νομιμοποίηση o Αντ. Σαμαράς”

ExnetΗellas

Γεώργιος Κομνηνός Η αποφράδα μέρα για την Κύπρο

Kostas Ermes

Ανανέωση Ελληνορώσικων σχέσεων

ExnetΗellas

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy